top of page
TEMPLATE LinkedIn - link Post3.jpg
Vraag je je soms ook af hoe die blitse Instagram posts en stories gemaakt worden? Gelukkig is het nu gemakkelijker dan ooit om hoogwaardige sociale media berichten te maken - je hoeft alleen maar deze apps te gebruiken voor wat extra hulp! Ze zijn allemaal gratis, maar soms betaal je extra voor bepaalde opties.
//1 CANVA

 

Canva is een mobiele app om zelf sjablonen te ontwerpen voor je sociale media berichten in het juiste formaat. Je kan de lettertypen, afbeeldingen, kleuren en lay-outs van de sjablonen aanpassen of ze volledig zelf ontwerpen. Dankzij de handige tools is je ontwerp klaar binnen enkele minuten.

Gratis download: iOS en Android

afbeelding Canva2.jpg
​​//2 MOJO

 

Mojo is een handige app om animaties te maken voor je Instagram stories.

 

Door animaties toe te voegen aan je Instagramverhalen, maak je op een eenvoudige manier leuke en ‘scroll-stopping’ content.

 

De Mojo-app heeft alles wat je nodig hebt om verbluffende videoverhalen te maken.

De app zit boordevol geanimeerde sjablonen voor elk type inhoud dat je wil posten. De sjablonen van Mojo zijn ook volledig aanpasbaar - waardoor je eenvoudig kunt knippen, effecten & titels kunt toevoegen, kleuren en meer kan wijzigen!

Gratis download: iOS en Android

afbeelding Mojo.jpg
​​//3 LATER

 

Met Later kan je de inhoud van je Instagram posts en verhalen plannen.

 

Regelmatig posten op Instagram is de sleutel tot het opbouwen van een trouwe fanbasis en het vergroten van je bereik. Je kan dus ook je Instagram content inplannen net zoals op Facebook dankzij de Later app. Man, heeft deze app me al veel tijd bespaard…

 

In plaats van telkens nieuwe verhalen en berichten op het moment zelf te bedenken, kun je je foto's en tekst rechtstreeks toevoegen aan je inhoudskalender! Door je inhoud van tevoren te plannen, zorg je ervoor dat je consistent op regelmatige tijdstippen post. 

De app werkt met een handig ‘drag and drop’ systeem.

Gratis download: Later is gratis, maar je moet upgraden naar een betaald abonnement om Instagram stories in te plannen.

afbeelding Later.jpg
​​//4 LIFE LAPSE 

 

Life Lapse is een app om Stop-Motion filmpjes te maken.

Wil je een stapje verder gaan in het creëren van originele en opvallende content?  Dan kan je met Life apse leuke stop-motion filmpjes maken.

De app maakt het eenvoudig om rechtstreeks vanaf je smartphone stop-motionvideo's van hoge kwaliteit te maken. Hun handige tutorial begeleidt je bij elke stap van het proces.

Het enige wat je nodig hebt, is je smartphone camera, goede verlichting en een statief!

De app zit ook boordevol bewerkingstools, waaronder opties voor verschillende snelheden, filters en standaardmuziek, en een intervaltimer om je te helpen met de juiste timing van je filmpje.

Gratis download: iOS en Android

Stop+Motion+App.gif
​​//5 ADOBE SPARK 

 

Met Adobe Spark kan je snelle tekstafbeeldingen maken.

 

Hoewel de Adobe software het meest bekend staat om zijn professionele bewerkingsprogramma’s, maakt Adobe Spark het voor iedereen gemakkelijk om snelle afbeeldingen te maken. Ontwerpervaring is hierbij niet nodig.

Je kan met één klik boeiende bewegende grafische video’s maken door tekstanimaties toe te passen en zo je sociale media berichten op een hoger niveau brengen.

 

Zelf gebruik ik de Spark app het meest om presentaties en filmpjes te maken met een reeks foto’s.  Handig zijn ook de huisstijl elementen - zoals je eigenlogo, lettertypen en merkkleuren - die je vooraf kan bepalen en steeds hergebruiken.

Gratis download: iOS en Android

​​// AAN DE SLAG

 

Veel succes en vooral plezier met het uitproberen van deze applicaties.

Lijkt het je toch nog te moeilijk om hiermee aan de slag te gaan, dan helpt Lieve van Flyderby je graag op weg.  Daarnaast kan ik helpen met het opzetten van een sociale media strategie en het opzetten van je kanalen.  Indien gewenst kan ik je ook helemaal ontzorgen en jouw volledige social media marketing verzorgen.

Hulp nodig? Aarzel niet om me te contacteren.

 

 

bottom of page